Gl Århusvej 32, 8732 Hovedgård

HISTORISK LYSTEJENDOM PÅ CA. 5,7 HA VED HOVEDGÅRD

Lystejendommen "Peterslund" på ca. 5,7 ha, som er beliggende mellem Hovedgård og Grumstrup, er en historisk ejendom, hvis fortælling som tidligere kongspriviligeret landevejskro trækker tråde helt tilbage til 1700-tallet. Ejendommen har i sin tid som landevejskro haft navnet "Hoved Kro", men blev i 1845 omdøbt til "Peterslund" efter Peter Herescher, som overtog kroen i 1845 og lod ejendommen overgå til landbrug. Ejendommen har dannet ramme om det spændende danske kromiljø frem til omkring 1950.

Ejendommen er beliggende blot ca. 2 km fra Hovedgård, som byder på pasningsmuligheder, skolegang for elever i 0.-9. klasse på Hovedgård Skole samt flere dagligvarebutikker, lægehus og et bredt udvalg af fritidsaktiviteter i byens foreningsliv.

Det herskabelige stuehus opført i 1802, står pompøst med sine dannebrogsvinder og et smukt dekoreret indgangsparti, som leder dig ind til i alt 288 m2 boligareal fordelt på 1½ plan. Stuehuset består i stueetagen af bl.a. entré, køkken med spiseplads, spisestue, to stuer, hvoraf den ene har udgang til gårdspladsen, samt to værelser. Derudover er der badeværelse samt baggang. Ejendommens 1. sal består af 32 m2 boligareal samt yderligere stort uudnyttet loft. Stuehuset er løbende renoveret både indvendigt og udvendigt, senest med nyt tag i 2023.

Til ejendommen er der udhusbygninger på i alt 671 m2 bestående af staldbygning, udhusbygning indrettet som depotrum samt en lade opført i charmerende kampestensmure.

Af ejendommens samlede areal på ca. 5,7 ha. udgør ca. 1,9 ha fredskov samt ca. 2,3 ha agerjord. Det resterende areal går fra til ejendommens bygningsparcel med gårdsplads, haveanlæg samt egen sø.BEMÆRK !!!!! ................. BESTILLING AF FREMVISNING / SALGSVURDERING FREDAGE EFTER KL. 14 VIL FØRST EKSPEDERES AF KONTORET FØRSTKOMMENDE HVERDAG.

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.